VULSERVICE

Het beoordelen van een zadel in combinatie met het paard kan het beste als het zadel op het paard ligt en bereden wordt door de ruiter. Deze service kan bij u op stal of bij ons in de buiten rijbak plaats vinden.

Het zadel wordt zonder zadeldekje gepast op het paard, daarna wordt er met dekje gereden en na overleg met de ruiter wordt het zadel ter plekke gevuld/aangepast.
Voor het vullen van het zadel gebruiken wij schapenwol. Wol is een natuurproduct, behoudt zijn veerkracht en zorgt voor een goede ligging van het zadel.

Na de aanpassing wordt het zadel ter controle bereden door de ruiter om er zeker van te zijn dat het zadel goed ligt en goed zit.
Bijkomend voordeel van onze service aan huis is dat u uw zadel geen dag hoeft te missen.
Mocht u ervoor kiezen om met uw paard naar ons toe te komen, dan is dit na een afspraak ook mogelijk.

Samengevat komen we uit op de volgende vijf stappen:
1. Het zadel wordt zonder zadeldekje op de rug van het paard beoordeeld.
2. Met eventueel aanvullende informatie van de ruiter wordt de diagnose gesteld.
3. Het zadel wordt aangepast.
4. Controle van het zadel op het paard zonder ruiter.
5. Controle van het zadel op het paard bereden door de ruiter.

Waarom is een zachte en gelijkmatige vulling belangrijk? De vulling in het zadel zorgt voor demping tussen de beweging van de ruiter in het zadel en de paardenrug. Het is dus van belang dat de vulling veerkracht heeft om te voorkomen dat het paard blessures krijgt. Het is belangrijk dat het zadel 1 maal in de 5 jaar (afhankelijk van gebruik) een geheel nieuwe vulling krijgt doordat de veerkracht dan verloren is gegaan. Twijfelt u hierover laat u dan adviseren door onze zadelpasser.

Merkzadel kan uw zadel ook voorzien van een geheel nieuwe vulling dit kan niet op locatie zelf omdat het zadel hiervoor uit elkaar gehaald moet worden.

Dit geheel kost 85 euro inclusief de uitgebreide controle en indien nodig het opvullen.

Verschillende soorten vulling in 1 zadel, dit resulteerde in een harde en bobbelige vulling, dit was vanaf de buitenkant zichtbaar.

Zadel leeghalen.

Zadel opnieuw vullen.

VULSERVICE AANVRAGEN?

NEEM CONTACT OP

MEER DIENSTEN:

Zadelcheck

BEKIJK

Doughpad

BEKIJK

Reparaties

BEKIJK

Zadel pas service

BEKIJK